Velux ramen

Velux ramen

Het merk Velux biedt veel verschillende soorten dakramen, dakkapellen en accessoires.

 • Tuimelvensters
  De scharnieren van de tuimelvensters van Velux zijn aan de buitenkant van het raam bevestigd. Hierdoor kun je het dakraam 180 graden ‘tuimelen’. Je houdt daardoor het raam gemakkelijk schoon. Ook is de bedieningshandgreep op de bovenkant van het raam een ventilatieklep waardoor je altijd frisse lucht binnenlaat.
 • Uitzettuimelvensters
  De uitzettuimelvensters van Velux lijken op de ‘normale’ tuimelvensters, maar naast de draaifunctie van 180 graden, is het mogelijk om de dakhelling tot 45 graden uit te zetten. Als je dit raam uitzet, ligt het scharnierpunt aan de bovenzijde van het dakraam. Hierdoor creëer je een nog verder uitzicht en krijg je meer lichtinval. Het uitzettuimelvenster van Velux wordt vooral gebruikt als het dakraam hoog geplaatst is, bijvoorbeeld boven een knieschot.
 • Integra dakramen
  Dit luxe Velux dakraam is op afstand bedienbaar, waardoor dit het meest comfortabele dakraam van Velux is. Bij de bevestiging van dit dakraam ontvang je een bedieningstablet. Hiermee kun je overal in huis het dakraam openen of sluiten. Vergeet jij weleens je ramen te sluiten voordat je weggaat? Met de Integra dakramen van Velux is dat geen probleem. De regensensor sluit de ramen automatisch wanneer deze regen detecteert.
 • Daglichtsystemen
  (Uitzet)tuimelvensters en Integra Velux dakramen voorzien de kamer al van veel daglicht, maar een Velux daglichtsysteem verlicht zelfs de verste uithoeken van de kamer. Daarnaast verhogen de daglichtsystemen de sfeer in de kamer, door het bredere uitzicht dat dit type dakraam mogelijk maakt.

  Daglichtsystemen van Velux zijn in verschillende combinaties beschikbaar, zoals:

  > Horizontaal duo: twee Velux ramen naast elkaar
  > Horizontaal triple: drie Velux ramen naast elkaar
  > Verticaal duo: twee Velux ramen boven elkaar
  > Verticaal triple: drie Velux ramen boven elkaar
  > Naast deze 4 standaard opties biedt Velux de mogelijkheid zelf een daglichtsysteem samen te stellen.

 • Velux dakkapellen
  Velux dakkapellen hebben een groot voordeel: je hebt geen vergunning nodig voor de plaatsing ervan. Bovendien neemt de plaatsing van de dakkapellen van Velux een dag in beslag. We raden je aan om hiervoor een specialist in te schakelen. De dakkapellen van Velux zijn er in verschillende soorten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een dakkapel op maat of een serre dakkapel die tot drie keer zoveel zon binnenlaat.
 • Overige soorten Velux ramen

  Naast de bovenstaande veelgekozen raamsoorten van Velux, zijn er een aantal andere soorten verkrijgbaar zoals

  > Lichttunnels
  Wanneer er nauwelijks mogelijkheden zijn om ramen te plaatsen, maar je wel natuurlijk licht in huis wilt, dan is dit een goede optie.
  De lichttunnels van Velux zijn voorzien van ‘Edgeflow’. Deze ring van glas voorziet de kamer van helder licht, dat zorgt voor een natuurgetrouwe inval.

  > Platdakvensters
  Velux biedt 2 soorten platdakvensters
  - Met gebogen glas: platdakvensters met gebogen glas zijn geschikt voor daken met een dakhelling van 0 – 15 graden. Regen wordt hierdoor optimaal afgevoerd.
  - Met plat glas: Om opgehoopt water te voorkomen op een platdakvenster met plat glas, dient de dakhelling van het dak minimaal 5 graden te zijn.

  > Balkonvensters
  Velux biedt relatief voordelige balkonvensters, die veel lijken op een balkon. Dit innovatieve balkonvenster is uit te klappen als een normaal raamvenster én te gebruiken als balkon.


Een Velux raam laten plaatsen of nog niet zeker van welk type je wenst?
Neem contact met ons op, Goris timmer- en dakwerken is specialist in de plaatsing van Velux ramen
en staat je graag bij. Vraag je vrijblijvend voorstel op maat!

Velux ramen
Velux ramen
Velux ramen
Velux ramen

Eén of meerdere Velux ramen laten plaatsen?

Vraag hier gemakkelijk je vrijblijvende offerte aan!