Isolatie zolder

Zolder langs binnen laten isoleren


Op een zolder met hellend dak kan aan de binnenkant isolatie worden aangebracht tussen de kepers en/of de spanten of op de bestaande dakstructuur. Hierdoor kan je extra bewoonbare ruimte in je woning creëren met een aangenaam klimaat. Denk maar aan één of meerdere extra kamers, werkruimte, ontspanningsruimte, een atelier,... .

Evaluatie van reeds geplaatste isolatie

Veel oude daken zijn al geïsoleerd. Wanneer je gaat renoveren of de zolder wilt aanpakken, moet er bekeken worden of de bestaande isolatie volledig moet verwijderd worden dan wel of er bijkomend geïsoleerd kan worden. Het reeds aanwezig zijn van een dampscherm vraagt vaak bijkomende acties of zelfs een vervanging van dat dampscherm.
Goris timmer- en dakwerken kan samen met jou bekijken welke werkzaamheden er nodig zijn.

Na het isoleren van de zolder, kan je alle kanten uit voor de afwerking met een leverancier naar keuze of kan je zelf aan de slag. Hiervoor staat Goris timmer- en dakwerken niet in, onze specialisatie zit namelijk enkel in het isoleren zelf.

Harde, halfharde of zachte isolatie?

Dakisolatie is verkrijgbaar in de vorm van harde platen, halfharde platen en zachte flensdekens.

Harde platen zijn bij uitstek geschikt voor sarkingdaken. Voor de isolatie van een hellend dak aan de binnenkant zijn ze het minst aangewezen omdat het moeilijk is ze perfect te laten aansluiten tussen het houtwerk. Harde platen kan je wel gebruiken als tweede laag isolatie onder de draagstructuur.

Halfharde isolatieplaten kan je een beetje indrukken, zodat ze goed tegen de kepers aansluiten. Zeker bij ongelijkmatige keperafstanden is dat een groot voordeel.

Zachte spijkerflensdekens zijn al voorzien van een dampscherm, en dus sneller geplaatst.

Advies op maat

Vele variabelen bepalen de geschikte oplossing voor jouw project.

Graag je project samen bespreken?
Neem contact met ons op!
Of vraag hier reeds een vrijblijvende offerte aan.

Isolatie zolder
Isolatie zolder
Isolatie zolder
Isolatie zolder
Isolatie zolder
Isolatie zolder

Je zolder langs binnen laten isoleren? Vertrouw op Goris timmer- en dakwerken!

Vraag hier gemakkelijk je vrijblijvende offerte aan