Hellende daken

Een hellend dak

De meest voorkomende dakvorm in België is die van een hellend dak, met een schuintehoek van minimum 5 graden.
Tegenwoordig zijn er enorm veel verschillende mogelijkheden om een hellend dak te bekleden.

Heb je een reeds een idee of wil je de mogelijkheden voor je dak bespreken?
Goris Timmer- en dakwerken is gespecialiseerd in daktimmer en dakbedekking voor hellende daken.
Vraag je vrijblijvende offerte aan of wij denken graag met je mee.


Enkele voorbeelden van materiaal voor dakbedekking van een hellend dak:

  • Keramische dakpannen
  • Betonpannen
  • Kleidakpannen
  • Natuurleien
  • Kunstleien
  • Bitumenleien


Dakpannen

De meest gekozen dakbedekking is de bekleding met dakpannen. Een keramische dakpan of een dakpan van klei wordt op een hoge temperatuur in de oven gebakken, terwijl een betonnen dakpan uit zichzelf uithard. Dakpannen worden het meest gekozen omdat ze gemakkelijk en snel geplaatst kunnen worden. Qua levensduur ben je het best met keramische dakpannen, die gaan meer dan 100 jaar mee en tot drie keer langer dan betonnen dakpannen.


Leien

Deze vorm van dakbedekking werd aanvankelijk, zoals de naam ook zegt, gemaakt van leistenen. Leisteen ontstaat doordat de aarde klei en andere stoffen jarenlang samendrukt wat resulteert in gesteente. Er bestaan tegenwoordig ook kunststof varianten. Deze zijn goedkoper, maar hebben dezelfde uitstraling. Zowel de natuurleien als de kunstof leien hebben een levensduur van 25 tot 30 jaar. Leien dakbedekking wordt vaak gekozen door zijn unieke uitstraling.


OPBOUW VAN EEN HELLEND DAK

De dakbedekking wordt bevestigd op het dakbeschot (houten planken) waarop panlatten zijn aangebracht. In recente daken of bij renovatie wordt goede isolatie voorzien om te besparen op de energiekosten.

Wij maken gebruik van de Sarking dakopbouw, of ook Sarkingdak genoemd. Het Sarking systeem is een thermische isolatiemethode voor hellende daken waarbij de stijve isolatieplaten bovenop de kepers of spanten worden aangebracht. Bij renovaties laat dit systeem toe het dak te isoleren/renoveren zonder de binnenafwerking te moeten verwijderen.

VERWIJDEREN VAN ASBEST OP DAK

Goris Timmer- en dakwerken beschikt over het nodige attest "eenvoudige handelingen" om deskundig en veilig asbest te verwijderen. Daardoor kan je ons met een gerust hart inschakelen voor het verwijderen van

  • Losgebonden asbesthoudend plaatmateriaal, asbestkarton, voor zover het asbest gefixeerd is en het eenvoudig gedemonteerd, weggenomen en verpakt kan worden zonder de asbesthoudende materialen te breken of te beschadigen
  • Asbestcontaminatie van een lokaal, ruimte, gebouw of technische installatie waarbij er geen zichtbare asbestresten aanwezig zijn, voorzover het lokaal, de ruimte, het gebouw of de technische installatie gereinigd wordt met stofzuigers met een absoluutfilter en door middel van vochtige doeken.

Wij zijn wettelijk verplicht om een asbestinventaris op te (laten) maken van de werkzone. Zo voorkomen we dat er tijdens de werken ingesloten asbest beschadigd raakt en er asbestvezels vrijkomen. Wij zijn ook verplicht vooraf een melding van de verwijdering te doen bij de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg (WASO).

Graag je project bespreken?
Neem contact met ons op!

Hellende daken
Hellende daken
Hellende daken
Hellende daken
Hellende daken
Hellende daken

Een project voor een hellend dak in het vooruitzicht?

Vraag hier gemakkelijk je vrijblijvende offerte aan!