Carports en bijgebouwen

Carport of bijgebouw laten plaatsen


Carports

Carports kan je in verschillende stijlen en afwerkingen laten plaatsen en zijn over het algemeen zeer betaalbaar.
Heb je geen garage, maar ben je het beu om ruiten te krabben bij vriesweer of sneeuw te ruimen in de winter,
dan is een carport een goede oplossing!

Enkele voordelen van een carport:

 • + Niet krabben bij vriesweer of sneeuw ruimen
 • + Wagen staat droog onder een afdak
 • + Goedkoper dan een garage
 • + Gemakkelijk te installeren (geen fundering nodig)
 • + Comfortabel in- en uitstappen bij regenweer
 • + Flexibel te plaatsen
 • + Kan eveneens dienen als overkapping voor andere zaken

Soorten carports

 1. Houten carport
  Wil je een warme, natuurlijke uitstraling? Kies dan voor een houten carport. Veel gebruikte houtsoorten zijn: douglas, eiken en geïmpregneerd vurenhout. Een houten carport past zowel bij moderne als meer klassieke woningenen. Er zijn varianten met een plat dak of gebogen constructies en combinaties van verschillende materialen zijn eveneens mogelijk. Deze type van carport is zeker betaalbaar.
 2. Metalen carport
  De metalen carports zijn gemaakt van staal of aluminium of van een combinatie van deze materialen. Door de sterkte van het materiaal en het lage gewicht zijn talloze uitvoeringen mogelijk. Aluminium caports vereisen geen onderhoud en hebben een lange levensduur. Het dak van een metalen carport is meestal gebogen maar ook platte constructies zijn mogelijk.


Dakbedekking van carports

Voor de dakbedekking van je carport, heb je drie afwerkingsopties:

 1. Acrylaat- of polycarbonaatplaten
  Dit zijn sterke platen die veel licht doorlaten. Hierdoor krijgt de carport een ruimtelijke uitstraling en een bijkomend voordeel is dat deze platen ook isolerend werken. Hierdoor ontstaat er minder snel condens.
 2. Shingles of dakpannen
  Houten carports met een zadeldak kunnen ook afgewerkt worden met dakpannen of shingles.
 3. Bitumen
  Voor eenvoudige houten carports met een plat dak gebruikt men ook wel bitumen (roofing) vanwege de gunstige prijs-kwaliteitverhouding.

Vaak zonder bouwvergunning

Voor het bouwen van een carport heb je in veel gevallen geen stedenbouwkundige vergunning nodig. Het kan volstaan dat je het gaat melden, maar zelfs dat is niet altijd nodig. Of je een vergunning nodig hebt, hangt af van de positie van de carport, de hoogte en de grootte. Voor een losstaande carport (lager dan 3.5 meter) heb je doorgaans geen vergunning nodig. Dan hoef je de werken ook niet te melden, zolang het totale oppervlak aan bijgebouwen maar niet groter is dan 40m².

Met een bijgebouw creëer je een aangenaam plekje dat je kan gebruiken om te ontspannen of te werken. Je kan het natuurlijk ook als extra opslagruimte gebruiken. Wil je een tuinkantoor, buitenkeuken, carport, poolhouse of multifunctioneel bijgebouw plaatsen? Informatie over de verschillende soorten bijgebouwen met hun uitvoering, prijzen, realisaties en prijs advies vind je terug in onze diverse artikels.

Bijgebouwen

Een extra gebouw naast je woning voor het opbergen van (tuin)spullen of fietsen of nood aan een extra kantoor of ontspanningsruimte?
Met een bijgebouw creëer je extra ruimte voor diverse doeleinden. Onder enkele mogelijkheden.

 • Tuinhuis

  Tuinhuizen worden in de meeste gevallen gebruikt als opslagruimte voor tuingereedschap, grasmaaiers, fietsen, een scooter, enz.
  Een houten tuinhuis is populair door zijn natuurlijke look, maar ook PVC en metaal behoren tot de mogelijkheden.

 • Pergola

  Een pergola is een terrasoverkapping die zowel tegen de gevel als als losstaande constructie kan geplaatst worden. Net zoals bij carports en tuinhuizen zijn hout, PVC en metaal (vaak aluminium) populaire materialen bij de plaatsing van deze constructies.

 • Tuinkantoren

  Met het oog op een goede balans tussen wonen en werken kiezen heel wat mensen ervoor om een tuinkantoor te plaatsen.
  Tuinkantoren kunnen ook perfect gecombineerd worden met een tuinhuis, een poolhouse of een buitenkeuken.
  Een tuinkantoor wordt steeds voorzien van de nodige isolatie en elektrische voorzieningen zodat er in alle comfort gewerkt kan worden.

 • Poolhouse

  In een poolhouse kan je de nodige voorzieningen onderbrengen om aangenaam buiten te verblijven naast je zwembad. Poolhouses vormen vaak een combinatie van een gedeelte overdekt met een gedeelte afgesloten ruimte. In de afgesloten ruimte vind je vaak toilet, douche, soms een kleine keuken, eventueel nog andere wellness zoals sauna enz. Heb je gasten aan het zwembad, dan hoeven zij niet persé binnen in je woning te zijn.

Heb je plannen op een carport of een bijgebouw te zetten?
Vertrouw op Goris timmer- en dakwerken voor deskundige plaatsing.


Vraag vandaag nog je offerte aan of contacteer ons vrijblijvend indien je nog vragen hebt.

Carports en bijgebouwen
Carports en bijgebouwen
Carports en bijgebouwen
Carports en bijgebouwen
Carports en bijgebouwen
Carports en bijgebouwen
Carports en bijgebouwen
Carports en bijgebouwen
Carports en bijgebouwen