EXTRA RUIMTE AAN UW HUIS

Carports en bijgebouwen

Carports kan u in verschillende stijlen en afwerkingen laten plaatsen en zijn over het algemeen zeer betaalbaar. Hebt u geen garage, maar bent u het beu om ruiten te krabben bij vriesweer of sneeuw te ruimen in de winter? Dan is een carport een goede oplossing!

Een extra gebouw naast uw woning voor het opbergen van (tuin)spullen of fietsen, of nood aan een extra kantoor of ontspanningsruimte? Met een bijgebouw creëert u extra ruimte voor diverse doeleinden.

Carports

Een carport plaatsen is een goede investering, want de waarde van de woning zal erdoor stijgen. Gemiddeld gezien zal de prijs van de carport ook het bedrag zijn waarmee de waarde van de woning stijgt. Het is dus een verbouwing die zichzelf vrijwel direct terugverdient.

De voordelen

  • Niet krabben bij vriesweer of sneeuw ruimen
  • Wagen staat droog onder een afdak
  • Goedkoper dan een garage
  • Gemakkelijk te installeren (geen fundering nodig)
  • Comfortabel in- en uitstappen bij regenweer
  • Flexibel te plaatsen
  • Kan eveneens dienen als overkapping voor andere zaken

Soorten carports

  1. Houten carport: wilt u een warme, natuurlijke uitstraling? Kies dan voor een houten carport. Deze past zowel bij moderne als meer klassieke woningen. Er zijn varianten met een plat dak of gebogen constructies en combinaties van verschillende materialen zijn eveneens mogelijk. Dit type van carport is zeker betaalbaar.

  2. Metalen carport: de metalen carports zijn gemaakt van staal of aluminium of van een combinatie van deze materialen. Door de sterkte van het materiaal en het lage gewicht zijn talloze uitvoeringen mogelijk. Aluminium caports vereisen geen onderhoud en hebben een lange levensduur. Het dak van een metalen carport is meestal gebogen maar ook platte constructies zijn mogelijk.

Dakbedekking

  1. Acrylaat- of polycarbonaatplaten: dit zijn sterke platen die veel licht doorlaten. Hierdoor krijgt de carport een ruimtelijke uitstraling en een bijkomend voordeel is dat deze platen ook isolerend werken. Hierdoor ontstaat er minder snel condens.
  2. Shingles of dakpannen: houten carports met een zadeldak kunnen ook afgewerkt worden met dakpannen of shingles.
  3. Bitumen: voor eenvoudige houten carports met een plat dak gebruikt men ook wel bitumen (roofing) vanwege de gunstige prijs-kwaliteitverhouding.

Vaak zonder bouwvergunning

Voor het bouwen van een carport hebt u in veel gevallen geen stedenbouwkundige vergunning nodig. Of u een vergunning nodig hebt, hangt af van de positie van de carport, de hoogte en de grootte. Voor een losstaande carport (lager dan 3.5 meter) hebt u doorgaans geen vergunning nodig. Dan hoeft u de werken ook niet te melden, zolang het totale oppervlak aan bijgebouwen maar niet groter is dan 40m².

Bijgebouwen

Door een bijgebouw te plaatsen creëert u een aangenaam plekje dat u kan gebruiken om te ontspannen of te werken. U kan het natuurlijk ook als extra opslagruimte gebruiken. Ontdek de vele mogelijkheden.

Tuinhuis

Tuinhuizen worden in de meeste gevallen gebruikt als opslagruimte voor tuingereedschap, grasmaaiers, fietsen, een scooter, enz. Een houten tuinhuis is populair door zijn natuurlijke look, maar ook PVC en metaal behoren tot de mogelijkheden. Laat een kwalitatief tuinhuis plaatsen door het deskundige team van Goris timmer- en dakwerken.


Pergola

Een pergola is een terrasoverkapping die zowel tegen de gevel als als losstaande constructie kan geplaatst worden. Net zoals bij carports en tuinhuizen zijn hout, PVC en metaal (vaak aluminium) populaire materialen bij de plaatsing van deze constructies.


Tuinkantoren

Met het oog op een goede balans tussen wonen en werken, kiezen heel wat mensen ervoor om een tuinkantoor te plaatsen. Tuinkantoren kunnen ook perfect gecombineerd worden met een tuinhuis, een poolhouse of een buitenkeuken. Een tuinkantoor wordt steeds voorzien van de nodige isolatie en elektrische voorzieningen zodat er in alle comfort gewerkt kan worden.


Poolhouse

In een poolhouse kan u de nodige voorzieningen onderbrengen om aangenaam buiten te verblijven naast uw zwembad. Poolhouses vormen vaak een combinatie van een overdekt gedeelte met een afgesloten gedeelte. In de afgesloten ruimte vindt u vaak toilet, douche, soms een kleine keuken, en eventueel nog andere wellness zoals sauna enz. Hebt u gasten aan het zwembad, dan hoeven zij niet persé binnen in uw woning te zijn.

Goris timmer- en dakwerken

Contacteer ons

Hebt u reeds een idee of wil u de mogelijkheden voor uw dak bespreken? Contacteer ons en wij denken graag met u mee.

Informatie aanvragen

Wij helpen u zo snel mogelijk verder!

Vul het formulier zo volledig mogelijk in, op die manier kunnen wij een correcte inschatting maken van het werk. Bedankt!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
1Info over het project
2Jouw gegevens
Type project
Wenst u een plan of foto's te uploaden?

PROJECTEN

Ontdek onze realisaties

Platte daken, Daktimmer

Daktimmer plat dak

Platte daken

Velux platdakvenster

Hellende daken, Daktimmer

Nieuwe daktimmer en dakpannen

+10 jaar ervaring

Met de opleidingen schrijnwerkerij en dakwerken én ruime praktijkervaring, zorgen wij voor kwalitatief werk en een nauwgezette opvolging.

Snelle en betrouwbare service

U kan op ons vertrouwen voor een groot aanbod van vakkundige diensten, en dit zowel bij nieuwbouw als bij renovatie.

Vraag uw vrijblijvende offerte

Hebt u reeds een idee of wil u de mogelijkheden voor uw dak bespreken? Contacteer ons en wij denken graag met u mee.

DAKPANNEN OF LEIEN

Welke dakbedekking verkiest u?

Dakpannen

De meest gekozen dakbedekking is de bekleding met dakpannen. Een keramische dakpan of een dakpan van klei wordt op een hoge temperatuur in de oven gebakken, terwijl een betonnen dakpan uit zichzelf uithard.

Dakpannen worden het meest gekozen omdat ze gemakkelijk en snel geplaatst kunnen worden. Qua levensduur bent u het best met keramische dakpannen, die gaan meer dan 100 jaar mee en tot drie keer langer dan betonnen dakpannen.

Leien

Deze vorm van dakbedekking werd aanvankelijk, zoals de naam ook zegt, gemaakt van leistenen. Leisteen ontstaat doordat de aarde klei en andere stoffen jarenlang samendrukt wat resulteert in gesteente.

Er bestaan tegenwoordig ook kunststof varianten. Deze zijn goedkoper, maar hebben dezelfde uitstraling. Zowel de natuurleien als de kunstof leien hebben een levensduur van 25 tot 30 jaar. Leien dakbedekking wordt vaak gekozen door zijn unieke uitstraling.

Contacteer ons

Hebt u reeds een idee of wil u de mogelijkheden voor uw dak bespreken? Contacteer ons en wij denken graag met u mee.
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Wij respecteren uw privacy. Uw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.